Home > Berichten > Moet uw ketel bijgevuld worden? Dat is met deze stappen zo gelukt

Moet uw ketel bijgevuld worden? Dat is met deze stappen zo gelukt

CV ketel bijvullen

Wanneer de waterdruk van de ketel te laag ligt, dan heeft u kans dat uw ketel niet meer naar behoren werkt. Het bijvullen van de ketel is geen moeilijke klus. Met dit stappenplan is het zo gebeurd.

  1. Bekijk op de drukmeter van de ketel wat de waterdruk is. Ligt deze tussen de 1.5 en 2 bar, dan is het in orde. Is de druk lager? Vul dan de ketel bij.
  2. Zet de thermostaat op de laagste stand en schakel de ketel uit. Wacht een half uur, zodat de ketel even kan afkoelen. U vult namelijk de ketel met koud water, en bij een te hoog temperatuurverschil kan de ketel aan de binnenkant barsten.
  3. Wanneer u een digitaal display heeft, moet u de ketel weer inschakelen om de waterdruk af te kunnen lezen op de display. Heeft dit niet dan laat u de ketel uit staan. Plaats de vulslang op de koudwaterkraan en laat deze vollopen met water. Denk eraan dat u het uiteinde omhoog houdt, boven een emmer. Het doel hiervan is om zo min mogelijk lucht in de slang te hebben, deze lucht komt namelijk anders in de ketel terecht. Na het vullen van de slang, kunt u de waterkraan weer dichtdraaien
  4. Draai vervolgens de dop van de vulkraan, maar draai de vulkraan nog niet open. Plaats de andere uiteinde van slang nu op de vulkraan. Denk eraan om ook hier de emmer onder te houden.
  5. Open vervolgens eerst de waterkraan en hierna de vulkraan. De vulkraan is helemaal open door deze een kwartslag te draaien. Wanneer de waterdruk bijna 2 bar is, sluit u de vulkraan weer en hierna de waterkraan. Verwijder de slang van de vulkraan en laat het overtollige water van de slang in de emmer lopen.
  6. Schakel de ketel weer in, mocht deze nog niet aan staan. Zet hierna de thermometer weer op de gewenste temperatuur.
« Terug naar pagina overzicht