Home > HR ketel

De HR Ketel

Waren HR ketels eerst nog nieuw en innovatief, tegenwoordig worden ze steeds vaker in woonhuizen geplaatst. CV ketel Garant legt u graag uit wat een HR ketel exact is en wat de voordelen zijn van een dergelijk systeem. HR ketel staat voor een hoogrendementsketel, dit is een verwarmingsketel of combiketel die gas op een zeer effectieve manier weet om te zetten in warmte. De efficiënte werking van de ketel zorgt voor een laag CO2 verbruik.

De werking van een HR ketel

Bij een gewone CV installatie verdwijnt de waterdamp via een afvoer naar buiten. Een HR ketel werkt anders: de waterdamp wordt gebruikt voor de verwarming van water of lucht in de centrale verwarming. Hierdoor wordt waterdamp benut die anders verloren zou zijn gegaan.

Voordelen HR ketel

Een HR ketel heeft veel voordelen ten opzichte van een conventionele CV ketel. Zo is de HR ketel zuinig in het gebruik: u bespaart gemiddeld 220m3 aan gas en 390 kg CO2 per jaar ten opzichte van een basislabel CV. Ten opzichte van een goedkopere ketel is dit verschil zelfs 337m3 aan gas en 600 kg CO2! Dit betekent, afhankelijk van de gasprijs, al snel een besparing van 150 tot 300 euro per jaar. Dit zorgt ervoor dat HR ketels beter zijn voor het milieu. HR combiketels zijn in veel verschillende modellen en merken leverbaar.

Een HR ketel aanschaffen

Is uw interesse gewekt? CV ketel Garant biedt een groot scala aan verschillende ketels, van allerlei verschillende merken. Neem contact met ons op via 085 4320000, CV ketel Garant geeft u graag een passend advies!