Home > Berichten > Heeft uw verwarming het OK CV keurmerk al?

Heeft uw verwarming het OK CV keurmerk al?

OK CV

Heeft uw cv-ketel het OK CV-keurmerk al? Dit keurmerk staat voor een veilige en energiebesparende manier van stoken. De ontwikkelaar van het keurmerk is UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het label staat voor goed onderhoud aan het rookgaskanaal en de CV ketel. Ook zullen de eigenaren van de CV-ketels van hun installateur een schriftelijk energiebesparingsadvies ontvangen.

Gebrek aan onderhoud

De meeste ongevallen met CV-ketels worden veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud. Het doel van dit nieuwe keurmerk is dan ook dat er in de toekomst minder ongelukken gebeuren met CV-ketels en de installaties daar omheen. Dit streven wordt door onze CV-monteurs gedeeld. Ongevallen met een CV-installatie kunnen grote gevolgen hebben en moeten dus te allen tijde voorkomen worden. Neem bijvoorbeeld uw HR ketel. Om te voorkomen dat er door verroeste gasleidingen koolmonoxide vrijkomt moet de ketel op aardgas regelmatig van een onderhoudsbeurt voorzien worden. Natuurlijk is het verstandig een koolmonoxidemelder te plaatsen in de buurt van uw CV-ketel, maar voorkomen is beter dan genezen.

Verzeker uzelf dus van een goed functionerende CV-installatie door middel van een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hierbij wordt uw CV installatie optimaal afgesteld, de apparatuur wordt gecontroleerd, grondig schoongemaakt en mankementen worden op tijd gesignaleerd en verholpen. Zo kunt u het hele jaar door veilig en verantwoord genieten van een warme woning.

 

« Terug naar pagina overzicht