Home > Berichten > Help! Mijn radiator wordt niet warm

Help! Mijn radiator wordt niet warm

Mijn radiator wordt niet warm

Wordt uw radiator niet warm? Dat is vervelend in deze periode. Worden alle radiatoren in huis niet warm, dan is er vaak een groter probleem. Blijft het echter bij één, dan is dit vrij gemakkelijk en vaak zelf op te lossen.

Één of meerdere radiatoren

Als één radiator niet warm wordt en u heeft afgelopen weken al wat tikkende en borrelende geluiden opgemerkt, dan is het bijna zeker dat uw CV ontlucht moet worden. Zit er een grote hoeveelheid lucht in het systeem, dan verzamelt dit zich vaak op de hoogste plek in huis, dit is meestal één radiator. De lucht veroorzaakt als het ware een opstopping waardoor het warme water niet meer in de radiator kan stromen. Hoe u dit het beste kan oplossen, leest u hier.

Meerdere radiatoren

Blijven meerdere radiatoren koud, dan kan dit duiden op een groter probleem. Probeer de thermostaat eerst een wat hoger te zetten. Wordt de radiatoren nu wel warm? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een probleem met de gehele installatie, of mogelijk zelfs een lek. Het kan ook zijn dat het probleem verdwijnt op het moment dat u de CV-ketel een keer reset. Net als computers, hebben ook deze apparaten af en toe een herstart nodig.

Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen u snel helpen.

« Terug naar pagina overzicht