Home > Berichten > Tip: Besparen op stookkosten

Tip: Besparen op stookkosten

Tip: Besparen op stookkosten

Schrikt u wel eens wanneer de rekening voor uw verwarming op de mat valt? Daar valt vaak meer aan de doen dan u denkt; veel huizen verspillen onnodig warmte, en dat heeft verschillende redenen. Wat u daar zoal aan kunt doen? Enkele tips:

Aanpassingen stookgewoonten

Om slimmer en efficiënter te verwarmen is het van belang minder gas te verbruiken. Dat resulteert in een lagere energierekening. Dit alles is heel goed mogelijk door een aantal kleine aanpassingen in uw stookgewoonten. Zet bijvoorbeeld de thermostaat een uur voordat u naar bed gaat omlaag. In woningen zonder vloerverwarming kan de thermostaat in de woonkamer ‘s nachts op 15 graden, helemaal uit bespaart meer, maar dat is niet aan te raden vanwege risico op vochtproblemen en bevroren leidingen bij vorst. Ook kunnen de radiatoren in ruimtes waar niemand verblijft gerust voor langere periodes uitblijven.

Denk er ook eens over na om een klokthermostaat aan te schaffen en zet thermostaatkranen op radiatoren. Dat zorgt niet alleen voor meer comfort, maar helpt ook mee aan het verminderen van uw gasverbruik.

Isolatie

Wanneer u het consumeren van gas aangepakt heeft is er nog een punt van belang: het vasthouden van de geproduceerde warmte. Ga hiervoor na of de isolatie en ventilatie van uw huis in orde zijn. Zonder isolatie is zuinig stoken tevergeefs omdat de warmte direct weer verdwijnt vanwege tocht en temperatuurswisselingen.

Rendement

Ten slotte is het goed om na te gaan of uw cv-ketel over een hoog rendement beschikt; een nieuwe ketel kost wat, maar verlaagt de energierekening drastisch. Op langere termijn is dit dus een verstandige investering.

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel of wilt u een onderhoudsbeurt aan de huidige ketel laten plegen? Neem contact op met ons.

« Terug naar pagina overzicht